Kørekort-app

Hvad er kørekort-appen?

Kørekort-appen er et frivilligt supplement til dit fysiske kørekort, og fungerer som gyldigt kørekort i Danmark.

Det betyder, at du kan lade dit fysiske kørekort ligge i skuffen derhjemme, så længe du i stedet kan fremvise din Kørekort-app. Behold dog dit fysiske kørekort, det skal du stadig bruge, når du kører i udlandet.

Med appen kan du:

  • dokumentere, at du har et kørekort under kørsel i Danmark
  • fremvise dit kørekort på mobilen de steder, hvor du eller plejer at bruge dit kørekort, fx som id-bevis.

Det er dit ansvar at kunne fremvise dit kørekort i appen til politiet. Er din mobiltelefon løbet tør for strøm, eller har den en ødelagt skærm, kan du få en bøde for ikke at have medbragt dit kørekort under kørslen.

Kørekort-appen følger gyldigheden af dit fysiske kørekort. Det betyder, at du skal have et gyldigt dansk kørekort for at kunne oprette appen, og hvis du fornyer dit kørekort, skal du oprette dig i appen igen. Når du skal forny dit kørekort, er det vigtigt, at du medbringer dit fysiske kørekort.

Kørekort-appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Justitsministeriet, Rigspolitiet, Transport- og Boligministeriet og Færdselsstyrelsen.

Hvordan får jeg kørekort-appen?

For at kunne oprette dig i Kørekort-appen kræver det, at du har et gyldigt dansk kørekort i kørekortregisteret.

Derudover skal du også bruge:

  • et NemID
  • et gyldigt dansk pas

Du kan downloade Kørekort-appen fra den danske App Store eller Google Play.

Google Play - BaggårdTeatret          App Store logo and symbol, meaning, history, PNG

Du kan kun bruge Kørekort-appen i Danmark

Kørekort-appen kan kun bruges som gyldigt kørekort i Danmark. Husk derfor dit fysiske kørekort, når du rejser til udlandet.

Politiet kan scanne din Kørekort-app

Bliver du bedt om at vise dit kørekort til politiet, skal du med Kørekort-appen fremover vise en QR-kode til politiet, som de scanner for at tjekke din Kørekort-app.

Kørekort-appen som id-bevis

Hvis du bruger din Kørekort-app som id-bevis i andre sammenhænge, fx til at hente en pakke eller ved køb af varer med aldersbegrænsning, kan den person, der tjekker din Kørekort-app bede om at scanne den QR-kode, der er beregnet for denne kontrol. Dette er for at få sikkerhed for, at din app er ægte, og at du er indehaveren af id-beviset.

Kørekort-app, kørekort på telefonen, Salling Autogenbrug